Stil personal si atitudine – 27 ianuarie 2016!


smiley pozaRomanii folosesc multe proverbe, unele utile, altele mai putin utile, cum ar fi  „haina face pe om”, „capul plecat sabia nu-l taie”, „aschia nu sare departe de trunchi”, proverbe al caror sens, foarte multi nu-l cunosc. Am intalnit adolescenti, in prag de bacalaureat, care la intrebarea „ce sens are proverbul CE NASTE DIN PISICA, SOARECI MANANCA?”, m-au surprins cu raspunsuri de genul: „pai, o pisica naste si apoi mananca soareci”, sau „un pisoi nu mananca decat soareci, la fel ca maica-sa!” 🙂 . Eu voiam doar sa le explic si altfel rolul geneticii si ereditatii in dezvoltarea umana, adica sa primeasca un raspuns la anumite probleme (cu sens de afectiuni) pe care ei le aveau si nu-si explicau de ce le au  :(.

Insa cel mai neasteptat raspuns a venit sub forma „da’ ce ma intereseaza pe mine de sensul proverbelor? oricum nu le inteleg rostul si nu ma ajuta la ceva”.  Sau „de ce trebuie sa invat eu cazul dativ? ce o sa fac eu cu el???!”. Am ras amar, mi-am adaugat inca un punct pe lista mea de „to do list” – referitor la interactiunea mea cu elevii si studentii, adica mi-am propus cu alte cuvinte, sa contribui in continuare la educatia lor, la crearea de valori, altele decat „masini, femei, prieteni, dusmani, facebook /what’s up/google+…….etc si bani”, folosindu-ma mai des, de doua concepte „atitudine si asteptari”. Pentru ca vorbim in primul rand despre atitudinea fata de sine, de cat de mult/putin te valorizezi si ce-ti trebuie pentru a te iubi asa cum esti, de asteptarile pe care le ai, de la tine si de la cei din jurul tau si de modul in care aceste asteptari iti influenteaza viata. Felul in care tu „te vezi”, influenteaza felul in care „ii vezi pe ceilalti”, iar asta se rasfrange asupra relatiilor de orice fel, ducand astfel la fericire sau nefericire (pe langa altele). Mai simplu de atat n-am putut explica acest fenomen, care nu e deloc simplu in realitate!

Pe de alta parte, intalnind si multi adulti cu atitudini care i-au bagat in tot felul de probleme de viata, sau altii care s-au asteptat ca viata sa fie mereu roz si lina ca o apa curgatoare, cu oameni in jurul lor care sa le astearna covorul rosu fara ca ei sa aiba vreo implicare in acest sens, mi-am zis ca poate e momentul sa ne trezim la realitate, la realitatea aceasta relativa in care traim, pentru ca e singura pe care o putem schimba in avantajul nostru.

Astfel, invit pe 27 ianuarie, orele 17.00-20.00, intr-o ambianta primitoare,  pe toti cei interesati sa inteleaga ce i-a adus in punctul x, cum pot ajunge in punctul y fara a mai avea o influenta negativa asupra lor si a copiilor lor, sau a altor persoane, schimbandu-si atitudinile si asteptarile. Timp de 3 ore, vom dezbate subiecte interesante si utile.

Cost: 80 lei/persoana; grupuri de minim 2 persoane si fosti cursanti/clienti = 60 lei/persoana

Se acorda diplome de participare.

Mai multe detalii si inscrieri la psihotraining@gmail.com si la tel 0722 318 361

*doar cei inscrisi vor primi informatii despre adresa salii unde se va sustine cursul (nr de participanti inscrisi influenteaza alegerea salii)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s