Angajat sau antreprenor? Munca in echipa, sau individual?


Imagine

De cele mai multe ori, printre abilităţile cerute de angajatori se numără şi “munca în echipă”. Fie că postul pentru care aplici presupune cu adevărat lucrul zilnic alături de colegi, să interactionezi în cadrul tuturor activităţilor profesionale, fie că ai un post care îţi oferă ocazia de a lucra solitar, până la urmă contribui cumva la realizarea obiectivelor companiei. Chiar dacă vei putea crede că te descurci şi fără ajutorul celorlalţi, vei observa că poate ei nu se vor descurca fără ajutorul tău. Tu eşti o piesă importantă din marele puzzle şi munca ta reprezintă la fel de mult pentru companie ca şi munca celorlaltor colegi ai tăi. Dacă fiecare persoană îşi va stabili nişte obiective personale şi profesionale suficient de clare, lucrul în echipă nu va mai părea atât de greu.
Cu toate acestea, uneori este inutil sa insisti sa lucrezi intr-o companie doar de dragul de a lucra in echipa, insa tu sa iti doresti libertate de decizie si de exprimare a creativitatii. Sunt o multime de persoane care dau un randament maxim atunci cand lucreaza individual, iar lipsa locurilor de munca din Romania face ca antreprenoriatul sa devina o alternativa excelenta, chiar daca presupune o doza mare de curaj, incredere in fortele proprii si un plan bine pus la punct.
Acest program se adreseaza si celor care doresc sa isi clarifice daca li se potriveste un job intr-o companie sau activitatea de freelancer/antreprenor.

Obiective generale: cooperare, comunicare, creativitate, lucru în echipă, concentrare, obiective personale vs obiective comune, creşterea stimei de sine, eliberare de stres şi antidot pentru posibile conflicte existente deja, implicare vs neimplicare, bună dispoziţie.

Beneficii: participanţii vor înţelege importanţa părţilor în cadrul întregului/ teoria sistemică şi vor putea aplica principiile atât în plan profesional, cât şi în cel personal.

* Introducere în conceptul de “lucru în echipă”. Când este şi când nu este necesar lucrul în echipă. Teoria sistemelor.
* Roluri în echipă – testare psihologică pt stabilirea rolului adoptat în cadrul echipei
* Comunicarea în echipă – teorie + joc de rol
* Obiective personale, obiective comune, aşteptări = performanţă – discuţii, teorie (stabilirea de obiective SMART) şi simulare de grup.
* Climatul de lucru. Eustres vs distres. Discuţii şi testare a nivelului de distres.
* Unitate în diversitate. Lucrul în companii cu angajaţi de naţionalităţi, religii, etnii sau orientări diferite. Lucrul alături de persoane cu dizabilităţi. – discuţii
* Solutii practice, idei de antreprenoriat, adaptate la resursele fiecarui participant.
Training-ul este conceput pentru a fi livrat atât în regim open, cât şi corporate. În ambele variante, accentul se pune pe stabilirea şi dezvoltarea capacităţilor/aptitudinilor personale de a lucra eficient în orice echipă, având stabilite nişte obiective, comune sau nu. De asemenea, participantii vor putea analiza avantajele si dezavantajele lucrului in companii, dar si in activitatea de antreprenoriat.

Durata: 6 ore, in 03 iulie 2014, orele 15.00-21.00

Cost: 200 lei

Detalii si inscrieri: psihotraining@gmail.com

Tel: 0722318361

Trainer: Psih. Cristina Stoian

Imagine

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s